Zostań Chefem Kukbuka - KUKBUK

Zostań Chefem Kukbuka

Smakołyki, które oglądacie na naszych stronach, gotują nie tylko profesjonaliści, lecz także najzdolniejsi blogerzy.

Zdjęcia: Plate of joy

chef kukbuka

Bloga Plate of Joy zaczęliśmy śledzić jeszcze zanim narodził się KUKBUK. Pomysły Kasi i Tomka, jego autorów, wzbogacały nasze kulinarne życie, a ich apetyczne zdjęcia cieszyły oczy. Późną wiosną 2014 roku postanowiliśmy zapytać ich, czy nie chcieliby czegoś dla nas ugotować. Uraczyli nas placuszkami z owocami, które tylko pobudziły nasz apetyt, dlatego miesiąc później zaproponowaliśmy im pierwszy poważny materiał – przepisy z daktylami do rubryki MiniMaxi. Przygotowali szejk z lodami i oblany kajmakiem tort. Smakowity debiut pociągnął za sobą kolejne zadania, a Kasia i Tomek rozpracowali dla nas jeszcze topinambura (coleslaw i zapiekanka z łososiem), szparagi (sałatka i zupa), morskie stworzenia (kanapka z makrelą i łososiowe szaszłyki) i wiele innych składników. Zawojowali też naszą stronę internetową, gdzie częstowali was pomysłami na gruszki, dynię i brukselkę i orzechy.

chef kukbuka
chef kukbuka
chef kukbuka
chef kukbuka

Kulinarna wyobraźnia Kasi i Tomka rozwija się wraz z ich umiejętnościami fotograficznymi. Latem prowadzili dla nas warsztaty podczas targów Wzory, a przed Bożym Narodzeniem udało im się zorganizować zajęcia już pod własnym szyldem – o warsztatach fotograficznych z Plate of joy możecie przeczytać tutaj.

Kasia i Tomek, podobnie jak kilku innych blogerów, na stałe dołączyli do KUKBUK-owej drużyny. Ich historia to dowód na to, że internet pełen jest niezwykłych talentów. Nie wszystkie jesteśmy w stanie odnaleźć, dlatego już niebawem ogłosimy wyjątkowy konkurs. Lubicie gotować, stylizować i fotografować? Macie bloga, którym chcecie się pochwalić lub folder z apetycznymi zdjęciami, które tylko czekają, żeby rozbudzić czyjś apetyt? Śledźcie uważnie naszą stronę internetową, już w środę poznacie szczegóły. KUKBUK rozpoczyna poszukiwania chefów!

Zdjęcia: Plate of joy

© KUKBUK 2017