Zimne obiady, desery i napoje dają wytchnienie od upału, a dzięki bogactwu świeżych warzyw i owoców są pyszne i pełne witamin. Czym chłodzicie się w najgorętsze dni lata? Czekamy na wasze propozycje!
W wielkim konkursie „Zostań chefem KUKBUK-a” szukamy ukrytych talentów. Zadanie, które przed wami stawiamy, jest proste – pokażcie nam swój kulinarny smak i fotograficzne oko. Co miesiąc ogłaszamy inny motyw przewodni – w lipcu jest to ochłoda. Swoje przepisy wrzucajcie w specjalny moduł konkursowy, który znajdziecie pod tym linkiem. Tutaj znajdziecie wyniki poprzedniej edycji.
1. Wejdźcie na stronę konkursową.2. Załóżcie konto i zalogujcie się.3. Dodajcie przepis – w lipcu motyw przewodni to „Dla ochłody”.
4. Głosujcie – macie jeden głos w miesiącu.
5. Autor przepisu z największą ilością głosów awansuje do grudniowego finału, a najlepsza dziesiątka otrzyma karty podarunkowe od marki Grycan.
6. W finale zwycięzca otrzyma publikację swojego przepisu w KUKBUK-u i 5000 złotych!
Pamiętajcie, że wybór najlepszych zgłoszeń należy do was – każdy użytkownik może oddać jeden głos na przepis w miesiącu. Dziesięć przepisów z największą ilością głosów zostanie nagrodzonych kartami podarunkowymi od marki Grycan o wartości 50 zł. Zdobywca pierwszego miejsca zakwalifikuje się do ścisłego finału. Nie będzie mógł już brać udziału w wyzwaniach kolejnych miesięcy, w przeciwieństwie do zdobywców drugiego i trzeciego miejsca – oni mogą dalej walczyć o udział w finale, który odbędzie się w grudniu. Wezmą w nim udział zwycięzcy rywalizacji w poszczególnych miesiącach. Tam decyzję o ostatecznym zwycięstwie w całym konkursie podejmie redakcyjne jury. Zwycięzca dołączy do naszych współpracowników i otrzyma atrakcyjną nagrodę rzeczową. Czekamy na wasze pomysły!
Zdjęcie: unsplash