Żółty przewodnik prawie gotowy - KUKBUK

Żółty przewodnik prawie gotowy

Najlepsze restauracje, najzdolniejsi kucharze, najsmaczniejsze jedzenie - już w niedzielę wielka gala i premiera przewodnika Gault&Millau 2017!
kukbuk_żółtyprzewodnik-z

Już 27 listopada dowiemy się, kto został najlepszym szefem kuchni, czyje jedzenie smakowało jurorom najbardziej i jakie restauracje będziemy odwiedzać w przyszłym roku – trzecia edycja żółtego przewodnika jest już prawie gotowa. Po raz pierwszy będą mogli do niego zajrzeć goście zaproszeni na galę Gault&Millau. To wyjątkowe wydarzenie będzie miało miejsce w odrestaurowanym wnętrzu najstarszej łódzkiej ciepłowni EC1. Zwycięzcy tegorocznej edycji powiększą grono laureatów, do którego należą już między innymi Wojciech Modest Amaro, Agata Wojda, Michał Bryś czy Paweł Oszczyk.

Gault&Millau od kilku lat tworzy kulinarną mapę Polski i jest rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto jeść. W tym roku znalazło się w nim aż 460 restauracji, a także polecane produkty regionalne i miejsca noclegowe. Po raz pierwszy przewodnik ukaże się w wersji dwujęzycznej. My nie możemy się doczekać!

© KUKBUK 2017