Złów śledzika na obiad - KUKBUK

Złów śledzika na obiad

Zima coraz bliżej, więc rośnie nasz apetyt na śledzie. Zapraszamy na przedświątecznego śledzika do Zorza Bistro.

Zdjęcie: materiały promocyjne

sledziki kukbuk

Ulubione receptury czy szalone eksperymenty? Stosunek do śledzi mamy emocjonalny i chętnie jemy je nie tylko w Wigilię. Inspiracji w tym temacie nigdy za wiele, dlatego zapraszamy was na ostatnią w tym roku odsłonę akcji „Z miłości do sezonowości”. W Zorza Bistro od 11 do 20 grudnia będzie można spróbować następujących frykasów:

 

Przystawki:

Śledź palony z creme fraiche, puree z białej cebuli, cebulą i koperkiem

Śledź marynowany w przyprawach korzennych z rodzynkami gotowanymi w wódce, marynowanym ogórkiem, czarnymi oliwkami i ricottą

 

Dania główne:

Śledź w tempurze z sosem z kabanosów i jarmużem

Śledź z patelni z pieczonymi burakami, włoską kapustą i śliwkami

 

Nie zabraknie też napojów, także tych, które grudniowym śledzikom towarzyszą nieodłącznie, a więc polskiej pszenicznej wódki Ostoya, wódki Młody Ziemniak i starzonej 36 miesięcy Wódki z Beczki.

 

Mamy dla was 10 zaproszeń na obiad w Zorza Bistro. Dostaną je osoby, które na adres konkurs@kukbuk.com.pl wyślą nam opis swoich ulubionych śledzi wigilijnych. Macie czas do 14 grudnia. Powodzenia!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: