Zorza żegna letnią truflę - KUKBUK

Zorza żegna letnią truflę

Udane lato należy zakończyć z rozmachem. Zapraszamy na truflową ucztę do Bistro Zorza!

Zmysłowy aromat tych niepozornych grzybów nawet zwykły makaron zmienia w luksusowy posiłek. Zbierane w północnych Włoszech i południowej Francji, potrafią kosztować nawet 2000 euro za kilogram i cieszą się wielką popularnością wśród smakoszy. Trufle występują w kilku odmianach, różniących się kolorem i aromatem, a wraz z końcem wakacji żegnamy nie tylko upały, lecz także truflę letnią. Chcemy to uczcić w najsmaczniejszy z możliwych sposobów – truflową ucztą! Zapraszamy was do Bistro Zorza, gdzie 17 września karta wypełni się daniami z truflą.

 

Co znajdzie się w menu?

Zupa z pieczonych w miodzie warzyw z rozmarynem, kwaśną śmietaną i truflą

Chrupiące gnocchi z kurkami, parmezanem i kremowym sosem truflowym

Ravioli z ziołowym serem i boczkiem w sosie z zielonego groszku podane z żółtkami i truflą

Poliki wołowe z piernikowym sosem i truflowym puree

 

Na deser:

Czekoladowa trufla z kruszoną bezą i malinami w trzech postaciach

 

Do wypicia:

Truflowy gin z Campari

Truflowa whisky z włoskim wermutem i goryczką

Wino białe Chardonnay Kumeu Village

 

Mamy dla was konkurs, w którym do wygrania jest 8 voucherów po 50 zł do wykorzystania w Bistro Zorza po uprzednim dokonaniu bezpłatnej rezerwacji. Opiszcie swoje wspomnienie związane z aromatem trufli – w jakiej potrawie jedliście ją po raz pierwszy? Jakie wywołała wrażenia? Na wasze opowieści czekamy pod adresem konkurs@kukbuk.com.pl do czwartku 17 września do godziny 12. Najciekawsze historie zostaną nagrodzone voucherami. Powodzenia!

 

REGULAMIN

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: