Włoski rzeźnik z wizytą w Krakowie - KUKBUK

Włoski rzeźnik z wizytą w Krakowie

Zapraszamy na mięsną ucztę w towarzystwie Dario Cecchiniego oraz Adama Chrząstowskiego w Pastrami Deli.
kukbuk pastrami deli cecchini

Śmiało, możecie przyznać, że nazwisko Cecchini nic wam nie mówi. Zapewniamy jednak, że warto to zmienić i spieszymy z kilkoma słowami wyjaśnienia. Już niebawem mieszkańcy Krakowa będą mieli okazję uczestniczyć w wyjątkowym spotkaniu z udziałem Dario Cecchiniego, prawdziwej gwiazdy w świecie gastronomicznym. Włoch z krwi i kości, rzeźnik w ósmym pokoleniu, który o dobrej jakości mięsie wie wszystko, a poszanowanie dla tradycji i wysokiej jakości produktów ma w genach. Do jego sklepów i restauracji ustawiają się kolejki chętnych, popijających przy okazji z kieliszków rozweselające trunki, kupuje u niego Jamie Oliver i Anthony Bourdain, który odwiedził go w jednym z odcinków „Bez rezerwacji”. Tym razem to on odwiedzi krakowskie Food&People by Pastrami Deli.

Już 26 września będziecie mieli okazję wybrać się tam i zobaczyć jak wspólnie z Adamem Chrząstowskim, polskim szefem kuchni, pokażą jak prawidłowo podzielić wieprzowinę. Nie zabraknie barwnych anegdotek z rzeźnickiego świata, które pewnie u niejednej osoby wywołają dreszczyk emocji. Spotkaniu będzie towarzyszyć degustacja mięsnych przysmaków: kanapek z pastrami oraz kiełbas przygotowanych w Pastrami Deli, połączonych z charakternym węgierskim winem. Wydarzenie rozpocznie się o godzinie 19:00. Koszt spotkania to 100 złotych od osoby. Zapisy prowadzone są pod adresem e-mail: kinga.rysula@foodandpeople.pl. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: