Wiosna po włosku - warsztaty - KUKBUK

Wiosna po włosku – warsztaty

Co prawda prawdziwa wiosna jeszcze do nas nie przyszła, ale włoskie smaki zawsze przywodzą nam na myśl tę słoneczną porę roku. Dlaczego by więc nie umilić sobie oczekiwania, przenosząc się na jeden dzień do gorącej Italii? Taka okazja nadarzy się już 14 marca.
Wiosna po wlosku - warsztaty kukbuk

Bartek Kieżun, czyli nasz KUKBUK-owy Krakowski Makaroniarz, kusi propozycją śródziemnomorskich warsztatów kulinarnych. Będą pełne owoców morza i okraszone najlepszymi winami, które zaprezentuje Monika Bielka-Vescovi, założycielka krakowskiej Szkoły Sommelierów. Podczas warsztatów przygotujemy mule, risotto z prosecco, faszerowane kalmary i ciasteczka cantuccini. Gotować będziemy w sobotę 14 marca, od godziny 12 do 16, w Przestrzeni Kreatywnej w Czechowicach-Dziedzicach. Tutaj znajdziecie więcej informacji. Bardziej apetycznego przedwiośnia nie można chyba sobie wyobrazić „’ wszystkich serdecznie zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: