Wege indie nad Wisłą - KUKBUK

Wege indie nad Wisłą

Kuchnia indyjska to dużo więcej niż kurczak tikka masala.

Zdjęcie: materiały promocyjne

WEGE INDIE kukbuk

Duża część mieszkańców Indii nie jada mięsa ze względów religijnych, ekonomicznych czy po prostu z wyboru, dlatego potrawy wegetariańskie stanowią mocny punkt kuchni indyjskiej. Gama przypraw, których używają hindusi, nawet zwykłe ziemniaki jest w stanie zmienić w aromatyczne i kuszące danie. Wszystkich miłośników indyjskich klimatów w najbliższą sobotę, 5 września, zapraszamy do Cudu nad Wisłą, gdzie odbędzie się festiwal Wege Indie. Od godziny 11 będziecie mogli spróbować tradycyjnych dań ze specjalnego wegetariańsko-wegańskiego menu przygotowanego przez najlepsze indyjskie restauracje w Warszawie. Na miejscu znajdziecie także stoiska z indyjskimi przyprawami oraz kosmetykami. Aromatyczny dhal, ostre curry i chrupiące papadamy będziecie mogli powtórzyć w domu i odpędzić jesienne dreszcze. Tutaj znajdziecie więcej informacji. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: