Warszawskie Historie Kuchenne - KUKBUK

Warszawskie Historie Kuchenne

Pierogi, których nie da się zapomnieć, niezwykle delikatne pączki, jedyna w swoim rodzaju pomidorowa, dla której warto przejechać setki kilometrów – babcina kuchnia ma specjalne miejsce w sercu każdego człowieka. Dlaczego by nie podzielić się tymi doznaniami ze światem?
Warszawskie Historie Kuchenne kukbuk

Jeśli w waszej rodzinie są mistrzowie kuchni w wieku powyżej 60 lat, zaproście ich do Warszawskich Historii Kuchennych, nowego projektu Fundacji Inicjatyw Społeczno-Ekonomicznych. Wystarczy do 12 września przesłać na adres whk@fise.org.pl lub przynieść do siedziby fundacji przepis wraz ze związaną z nim opowieścią. Jury, w którym zasiądą między innymi Maciej Nowak i Jakub Kuroń, wybierze najciekawsze receptury, a ich autorzy będą mogli poprowadzić warsztaty kulinarne i wziąć udział w sesji zdjęciowej. Przepisy, zdjęcia i historie trafią do wyjątkowej książki kucharskiej „Warszawskie historie kuchenne”. Dodajcie odwagi swoim babciom, niech cała Warszawa pokocha ich pierogi tak bardzo jak wy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: