Warsaw Restaurant Week: wygraj kolację w El Popo - KUKBUK

Warsaw Restaurant Week: wygraj kolację w El Popo

Warszawa podąża kulinarnym szlakiem wyznaczonym przez wielkie światowe metropolie i podobnie jak one będzie miała swój tydzień restauracji. Pierwsza edycja, na razie trochę krótsza, bo weekendowa, zaczyna się już jutro! A my mamy dla was zaproszenie do uczestniczenia w tym wydarzeniu.
Warsaw Restaurant Week: kukbuk

„Celem Warsaw Restaurant Week(endu) jest wzmocnienie wizerunku wysokiej jakości kultury gastronomicznej w naszym mieście oraz umożliwienie nowym odbiorcom pełnego restauracyjnego doświadczenia” – piszą organizatorzy. W ramach akcji część uznanych warszawskich restauracji zaserwuje pełne trzydaniowe menu obiadowe za zaledwie 39 złotych.

Wśród uczestniczących w wydarzeniu punktów jest meksykańska El Popo, prowadzona przez znane w gastronomicznym świecie małżeństwo państwa Kręglickich.
Menu restauracji na WRW wygląda następująco:

Przystawka: flauta con tinga – smażona tortilla kukurydziana z kurczakiem z salsą pińa y marinera.

Danie główne: tacos de cochinita pibil – tortille kukurydziane z wolno pieczoną wieprzowiną z achiote w soku z cytrusów, serwowane z czerwoną cebulą marynowaną z habanero.

Deser: pastel de tres leches – delikatne ciasto mleczne.
lub w wersji wegetariańskiej:

Przystawka: crema de calabaza – krem z dyni z płatkami czekolady.

Danie główne: fajitas de portobello – kawałki grzyba portobello grillowane z papryką i cebulą, serwowane z tortillami pszennymi, pastą z fasoli, salsą ze świeżych warzyw i marynowaną czerwoną cebulą.

Deser: pastel de tres leches – delikatne ciasto mleczne.
Jeśli chcecie spróbować tych frykasów, to mamy dla was konkurs. Do wygrania jest podwójne zaproszenie na kolację w El Popo w niedzielę o 19.00. Wybierzcie swoje ulubione danie z kuchni latynoamerykańskiej znajdujące się wśród przepisów z naszego serwisu i napiszcie dlaczego właśnie je chcielibyście przygotować. Odpowiedzi zamieszczajcie w komentarzach pod tym artykułem.
Czekamy do jutra do godziny 12.00.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: