Ugotowaliśmy Wrocław! - KUKBUK

Ugotowaliśmy Wrocław!

Według przepisów z majowo-czerwcowego wydania KUKBUK-a „W te pędy”. Miało być szybko, zdrowo i pysznie! Jak wyszło?
kukbuk wroclaw warsztaty

Zapragnęliśmy ruszyć w kulinarną podróż. Do drogi szykowaliśmy się od czasu pracy nad wydaniem specjalnym – KUKBUK Wnętrza i Podróże. Przygotowania trwały, ekscytacja związana z wyprawą narastała, a chęć porozmawiania przy gotowaniu z naszymi czytelnikami popychała nas do działania. W końcu, pełni optymizmu i uśmiechnięci, zapakowanym po brzegi samochodem wyruszyliśmy!

kukbuk wroclaw warsztaty

Wrocławskie warsztaty trwały dwa dni (9 i 10 maja); spotkaliśmy się w Browarze Mieszczańskim, zaprzyjaźnionym wrocławskim studiu kulinarnym Piotra Kucharskiego i Tobiasza Hermana. Zaczęliśmy od przygotowania chłodnika z ogórków i winogron, który nasi czytelnicy doprawiali po swojemu – niektórzy dodali chili, inni kroplę octu. Potem, gdy pracowaliśmy nad hamburgerami, nie mogliśmy się doczekać, by je zjeść, podobnie jak deser – czekoladowe serniczki z karmelem i lawendą. Tobiasz, który w kuchni stawia na efektowne dania, postanowił odejść od ich małego pierwowzoru na rzecz dużej formy. Na sam koniec warsztatów, gdy emocje związane z czekoladową ekscytacją powoli opadały, przygotowaliśmy indyjskie curry z koftami o lekko pikantnym, miodowym posmaku.

 

kukbuk wroclaw warsztaty

Ucztując przy wspólnym stole, rozmawialiśmy o tym, jak wygląda praca redakcji od kulis. Po czterech godzinach gotowania każdy uczestnik warsztatów otrzymał od nas prezenty i zabrał dania dla swoich drugich połówek, mam, dziadków, sąsiadów. A my urządziliśmy sobie smaczny piknik w drodze powrotnej z Wrocławia do Warszawy. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za przemiłe spotkanie! Rozpiera nas radość, że tak świetnie radzicie sobie w kuchni i potraficie czerpać przyjemność z gotowania.

 

kukbuk wroclaw warsztaty

Widzimy się na kolejnych wrocławskich warsztatach, które odbędą się już 27 czerwca. Ugotujmy coś razem!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: