Tajemnicza degustacja - Pod wieżą Eiffla - KUKBUK

Tajemnicza degustacja – Pod wieżą Eiffla

wino

Dla wszystkich, którzy cenią sobie dreszczyk kulinarnych emocji, mamy dobrą wiadomość. Już niedługo odbędzie się kolejna tajemnicza kolacja pod hasłem Kobiety i wino. Tym razem Bartek Kieżun przeniesie swoich gości pod wieżę Eiffla!

 

Już 23 stycznia Krakowski Makaroniarz porzuci pasty dla francuskich przysmaków. Do dań dopasowane będą najznakomitsze wina z poszczególnych regionów Francji. Opowiedzą o nich Ewa Pariselle i Monika Bielka-Vescovi ze Szkoły Sommelierów. Menu na ten wieczór zapowiada się imponująco:

  1. Huîtres au citron – ostryga z cytryną – Crèmant de Loire Blanc Brut A0C, CREMANT DE LOIRE AOC, Domaine Leduc-Frouin
  2. Celeri remoulade – remolada z selerem – Anjou Blanc, 2013, ANJOU AOC, Domaine Michel Blouin
  3. Terrine de foie de volaille – pasztet z wątróbek drobiowych – Vouvray demi-sec, 2012, VOUVRAY AOC, Domaine des Locquets
  4. Pissaladiere – prowansalski placek z cebulą, anchois i oliwkami – Cabernet d’Anjou, 2013, CABERNET D’ANJOU AOC, Domaine Leduc-Frouin
  5. Civet de sanglier – dzik duszony w czerwonym winie – La Fermade Rouge, 2013, LIRAC AOC, Domaine Maby
  6. Mousse au chocolat au carmel au beurre sale – mus czekoladowy z solonym karmelem – Coteaux du Layon, 2013, COTEAUX DU LAYON AOC, Domaine Michel Blouin

O miejscu degustacji dowiecie się trzy godziny przed kolacją, poprzez smsa. Kolacja odbędzie się 23 stycznia w Krakowie. Koszt udziału w kolacji to 100 zł za osobę, a zapisy odbywają się pod mailem kobietyiwino@gmail.com. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017