Spotkanie z kuchnią koreańską - KUKBUK

Spotkanie z kuchnią koreańską

Kimchi pojawia się w restauracyjnych kartach coraz częściej i robi furorę wśród smakoszy. Ale kuchnia koreańska ma do zaoferowania wiele innych pyszności. Czyżby sukces orientalnych kiszonek zapowiadał nadejście kolejnych koreańskich przysmaków?
kuchnia koreanska kukbuk

Modę na koreański bibimbap przepowiadaliśmy na początku tego roku. Więcej o tej wyrazistej, różnorodnej kuchni będziecie mogli dowiedzieć się podczas spotkania w Muzeum Etnograficznym w Warszawie, 23 kwietnia o 18:30. Poprowadzi je Magdalena Tomaszewska-Bolałek – orientalistka, autorka książek „Tradycje kulinarne Japonii”, „Japońskie słodycze” i „Tradycje kulinarne Korei”. Zajmuje się ona min. badaniami nad historią kuchni z różnych zakątków świata, antropologią jedzenia oraz turystyką kulinarną, a podczas spotkania opowie o tradycjach kulinarnych Korei, zwanej Krajem Porannej Ciszy. Objęliśmy patronat nad tym wydarzeniem i serdecznie zapraszamy na spotkanie wszystkich miłośników Orientu w kuchni!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: