Slow Food w Krzywym Kominie - KUKBUK

Slow Food w Krzywym Kominie

Nauki gotowania nigdy za wiele, zwłaszcza gdy w grę wchodzą trudniejsze produkty, jak na przykład dziczyzna. Już w sobotę 7 marca we wrocławskim CRZ Krzywy Komin odbędą się warsztaty kulinarne z przygotowywania tego uchodzącego za trudną w przygotowaniu mięsa.
slow food kukbuk

Co znajdzie się w menu? Na przystawkę przygotujemy tatar z sarny z pieczonym szpikiem jagnięcym, przegrzebkami i trybulą oraz pho z bażanta z kurkowo-kolendrową bitą śmietaną. Danie główne to królik marynowany w kandyzowanej skórce z grapefruita i tymianku cytrynowym na risotto grzybowym z panagratatto parmezanowo–rozmarynowym. Słodkim zakończeniem warsztatów będzie kozia panna cotta ze słonym karmelem i nalewką z pędów sosny i melisą.

 

Warsztaty poprowadzą Agata Gawrońska, najmłodsza uczestniczka programu Hells Kitchen i Kuba Korczak, działacz Slow Food Polska, członek Polskiej Akademii Smaku i dyrektor stołecznego festiwalu kulinarnego GOOD FOOD FEST. Udział w zajęciach kosztuje 150 zł, a miejsce można zarezerwować tutaj. KUKBUK patronuje wydarzeniu i przygotował niespodziankę dla wszystkich uczestników warsztatów. Do zobaczenia!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: