Sardynia nad Wisłą - KUKBUK

Sardynia nad Wisłą

Po paru dniach promocji sardyńskiej kuchni w Polsce mamy nowe plany wakacyjne.
Sardynia nad Wisla kukbuk

W ostatnim tygodniu listopada Sardynia gościła podczas Międzynarodowych Targów Turystycznych TT Warsaw oraz dwóch wydarzeń zorganizowanych w Krakowie i Warszawie przez Włoską Izbę Handlowo-Przemysłową. Spotkania, podczas których promowano turystykę i kulturę Regionu Sardynii oraz jej stolicy – miasta Cagliari odbyły się w warszawskiej siedzibie Akademii Kulinarnej Whirlpool, oraz w ekskluzywnej Sali Królewskiej w Hotelu Bonerowski w Krakowie.

 

Uczestnicy mieli okazję spróbować tradycyjnych potraw i typowych smaków Sardynii przygotowywanych przez Battistino Menneas, kucharza z Sardynii oraz Marco Ghia, znanego już polskiej publiczności eksperta gastronomii, szefa Akademii Kulinarnej Whirlpool. – Możliwość zorganizowania takiego wieczoru jest dla nas niezwykłym wyróżnieniem. Dołożymy wszelkich starań, by ci, którzy jeszcze nie odkryli magii Sardynii, wyszli stąd z jak najszybszym zamiarem rezerwacji biletu lotniczego – zapewniał Ghia.

 

W porównaniu z rokiem 2014 na Sardynii zanotowano wzrost przyjezdnych z Polski o prawie 24%. Barierę niedostępności i ekskluzywności przełamały linie lotnicze, oferujące coraz szerszą siatkę połączeń z różnych miast Polski oraz bogatsza oferta noclegowa uwzględniająca wymogi podróżnych o zróżnicowanej zasobności portfela. Grzechem byłoby z tego nie skorzystać!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: