Restaurant Week - kulinarny festiwal na wielką skalę - KUKBUK

Restaurant Week – kulinarny festiwal na wielką skalę

W świecie kulinariów święta trwają długo – 11 maja rozpoczął się tygodniowy karnawał, obejmujący pięć najważniejszych miast na gastronomicznej mapie Polski.

Fot.: materiały prasowe

Restaurant Week kukbuk

Organizatorzy, zachęceni sukcesem pilotażowej edycji, która odbyła się w listopadzie ubiegłego roku, postanowili pójść na całość – tym razem Restaurant Week obejmuje kilkadziesiąt miejsc z Warszawy, Krakowa, Wrocławia, Poznania i Trójmiasta. W ramach festiwalu przez cały tydzień będzie można próbować unikalnego, trzydaniowego menu przygotowanego przez kucharzy wyselekcjonowanych restauracji. To okazja, żeby odwiedzić nieznane nam jeszcze miejsca – motywacja jest dobra, bo menu będzie w promocyjnej cenie 39 złotych.

 

W tej edycji Restaurant Week biorą udział takie warszawskie restauracje jak Solec 44, gdzie będzie można zjeść stir-fry z nowalijek, sera Łomnickiego i kaszy jaglanej gotowanej w jabłkach, San Lorenzo z lekką
i elegancką wersją kuchni włoskiej i Kaskrut – tu, jak zwykle, czekać nas będzie niespodzianka, za minimalistycznym zestawieniem składników (między innymi cebula, garam masala, pomidor) kryje się dużo więcej. Kraków reprezentować będzie m.in. Studio Twój Kucharz, Poznań – Concordia Taste, Wrocław – Szajnochy 11, Trójmiasto – Tłusta Kaczka. Większość lokali proponuje, obok mięsnego menu, także dania wegetariańskie czy wegańskie – nikt nie poczuje się wykluczony.

 

Restaurant Week potrwa do 17 maja. Liczba miejsc jest ograniczona, więc nie zwlekajcie: wejdźcie na stronę internetową i zarezerwujcie stolik!

 

Fot.: materiały prasowe

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: