Przy wspólnym stole - KUKBUK

Przy wspólnym stole

Slow Food na Dolnym Śląsku rozwija się prężnie, o czym świadczą liczne organizowane przez nich wydarzenia. Już 25 kwietnia odbędzie się eduBiesiada.
zupa z chlebem kukbuk

Piękno tego pomysłu tkwi w jego prostocie. Przy stole zasiadają miłośnicy zdrowego, dobrej jakości jedzenia, a warunkiem udziału jest przyniesienie dania wykonanego własnoręcznie „’ z produktów lokalnych (dolnośląskich), manufakturowych i bez konserwantów. Ale zanim podzielimy się pysznym jedzeniem, czeka nas część edukacyjna. Zaplanowano wykłady, prezentacje i dyskusje o dolnośląskim dziedzictwie kulinarnym.

Biesiada odbędzie się 25 kwietnia w Teatrze Muzycznym Capitol we Wrocławiu. Połączcie przyjemne z pożytecznym i dowiedzcie się czegoś o dolnośląskiej kuchni, zanim siądziecie do stołu! Tutaj znajdziecie więcej informacji na temat wydarzenia.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: