Poznajcie trzy znaki smaku - KUKBUK

Poznajcie trzy znaki smaku

Wiecie, co to jest suska sechlońska? Jeśli nie, czas najwyższy poznać sekrety polskiej kuchni regionalnej podczas Europejskich Dni Produktu Regionalnego i Tradycyjnego Trzy Znaki Smaku, które odbędą się w weekend 16-17 sierpnia w Poznaniu.
trzy znaki smaku kukbuk

Połowa sierpnia to tradycyjnie czas świętowania zbiorów i początek okresu dożynkowego. W Poznaniu co roku odbywa się wówczas Festiwal Dobrego Smaku. Przez kilka dni można próbować najlepszych produktów ze wszystkich stron świata. W tym roku po raz pierwszy na festiwalu zostanie utworzona strefa Trzy Znaki Smaku, w której będzie można poznać wyjątkowe produkty regionalne nagrodzone europejskimi odznaczeniami jakości. Michał Henzel i Grzegorz Łapanowski, ambasador akcji, przygotują dla wszystkich pierogi z suską (to suszona i podwędzona śliwka z Małopolski), fondue z wielkopolskiego sera smażonego i pierekaczewnik. Cóż to takiego? Zapraszamy do Poznania.

 

Trzy Znaki Smaku

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: