O przyszłości mięsożerności - KUKBUK

O przyszłości mięsożerności

Rosnąca popularność wegetarianizmu każe nam spojrzeć na nasze jedzeniowe nawyki z nowej perspektywy, ale wywołuje też zażarte polemiki między roślinożercami a tymi, dla których dieta bez kotleta jest nie do pojęcia. A gdyby tak spojrzeć na to wszystko z szerszej perspektywy?
debata miesozernosc kukbuk

Zachęca nas do tego Muzeum POLIN, które w ramach cyklu „Uwierzyć w Muzeum” organizuje dyskusję nad tym, czy jedzenie mięsa jest „potrzebne, właściwe i nieuniknione”. Podejdziemy do tego zarówno od strony biblijnej ­– dowiemy się, jakie poglądy w tej kwestii mieli rabini – jak i wspomnimy o ekonomicznych następstwach mięsożerności, produkcji przemysłowej i GMO.

 

Spotkanie odbędzie się w poniedziałek 16 marca o godz. 18, dzięki wsparciu Stowarzyszenia Żydowski Instytut Historyczny w Polsce. Patronat objęło Stowarzyszenie przeciw Antysemityzmowi i Ksenofobii Otwarta Rzeczpospolita.

 

Wszystkich zwolenników i przeciwników jedzenia mięsa zapraszamy na spotkanie i debatę!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: