Natura kuchni polskiej - wyniki konkursu - KUKBUK

Natura kuchni polskiej – wyniki konkursu

Wojciech Modest Amaro od kilku lat zachęca Polaków do kulinarnych eksperymentów. W jego Atelier można spróbować najciekawszych składników podanych w niebanalny sposób. Tymczasem okazuje się, że nasi czytelnicy szaleństw się nie boją!
Natura kuchni polskiej - wyniki konkursu

Tydzień temu ogłosiliśmy konkurs na unowocześnione danie kuchni polskiej. Dziękujemy za wszystkie zgłoszenia, książki Wojciecha Modesta Amaro pt. „Natura kuchni polskiej” otrzymują:

 

Paweł Okuniewicz za przepis na Żur na aromatycznym bulionie z lejkowcem dętym i pączkiem sosny.

Anna Woźniak za przepis na pyzy z farszem z czerwonej soczewicy i suszonych pomidorów

Kamila Adamczak za przepis na sernik na spodzie fasolowo-buraczanym

Anna Kusiak-Gibowska za gołąbki z brukselki z galaretką pomidorową

Paweł Łukasik za przepis na wędzony bundz na ciepło z karmelizowanymi jeżynami

Barbara Skrzyńska za przepis na chałkę czekoladową z dżemem wiśniowym i kokosem

 

Gratulujemy!

 

 

© KUKBUK 2017