Morskie opowieści o jedzeniu - KUKBUK

Morskie opowieści o jedzeniu

Nadmorskie wybrzeże to nie tylko gofry i smażona ryba!
kukbuk-smaki-mierzei
Kulinarne atrakcje nie omijają nadmorskich miejscowości. Dla tych, którzy pierwszą połowę lipca spędzą nad morzem, mamy dobrą wiadomość. W dniach 15.07-16.07 w Krynicy Morskiej w Porcie nad Zalewem Wiślanym odbędzie się Festiwal Kulinarno-Historyczny „Smaki Mierzei – Smak Piasków”.  Festiwal to okazja do poznania lokalnych zwyczajów i potraw. Gośćmi specjalnymi festiwalu będą kucharze, którzy poprowadzą pokazy oraz degustacje, np. Aleksander Baron, Jan Kuroń czy Rafał Bernatowitz. Zorganizowany będzie też otwarty konkurs kulinarny oraz wieczorny seans filmowy przy świetle księżyca. Całemu wydarzeniu towarzyszyć będzie Jarmark Produktów Regionalnych oraz strefa gastronomiczna, w której pierwsze skrzypce zagrają lokalne specjały takie jak ryby oraz dziczyzna. Na wszystkie atrakcje wstęp jest bezpłatny. 
 
Więcej informacji oraz szczegółowy program na www.smakimierzei.pl.
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: