Z miłości do sezonowości: karczoch - KUKBUK

Z miłości do sezonowości: karczoch

Zorza Bistro zaprasza na kolejną odsłonę smakowitej akcji.
z milosci do sezonowosci kukbuk

Kolczaste i tajemnicze karczochy peszą niewprawionych kucharzy, ale są tak pyszne, że sezon warto wykorzystać w pełni. Jeśli nie jesteście pewni, jak dobrać się do delikatnego serca karczocha, zapraszamy do Zorza Bistro. Tam od 31 marca do 3 kwietnia odbędzie się święto karczocha! Będziemy je hucznie świętować nad talerzami z sałatką z grillowanych karczochów z prażonymi orzechami pinii i cytrusowym dresingiem, pieczonymi karczochami „alla romana” z grzankami, które KUKBUK poleca z całego łakomego serca. Będą też ravioli z musem z karczocha, płynącym żółtkiem i sosem holenderskim, a do popicia cynar – włoski likier ziołowy typu Amaro, którego głównym składnikiem jest karczoch. Doskonale sprawdzi się jako aperitif i kompan naszego menu karczochowego – serwowany na lodzie, bądź z wodą gazowaną, zawsze z cząstką soczystej pomarańczy. Tutaj znajdziecie facebookową stronę wydarzenia. Rezerwacji stolików możecie dokonywać pod numerem telefonu +48 668 401 844 lub pod mailem rezerwacje@zorzabistro.pl. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: