Łódzka próba smaku - KUKBUK

Łódzka próba smaku

Na początku września miłośnicy dobrej kuchni będą mogli się spotkać w łódzkim Lokalu na kolacji degustacyjnej pod hasłem Próba Smaku II. Podczas spotkania serwowane będzie siedmiodaniowe menu degustacyjne skomponowane przez Martę Edmunds, szefową kuchni Lokalu i uczestniczkę najnowszej edycji programu „Top Chef”.
proba smaku kukbuk

Jest to druga z serii kolacji degustacyjnych, które będą się odbywały cyklicznie co dwa miesiące. Poprzednia kolacja wiązała się z wprowadzeniem nowego, letniego menu, tym razem Marta zaprezentuje dania oparte na połączeniu kuchni tradycyjnej z kuchnią molekularną. Jeśli chcecie spróbować, jak gotuje jedyna łodzianka w „Top Chef”, rezerwujcie bilety na Próbę Smaku II – nie zwlekajcie, liczba miejsc jest ograniczona.

Menu degustacyjne:
1. jeleń/parmezan/jeżyna/borowik
2. foie gras/czarna porzeczka/migdały
3. kacza krew/kurze serca/jałowiec/rydz
4. halibut/kaszanka/dynia/jarmuż
5. perliczka/kurki/orzechy laskowe/jajko
6. figa/wędzony ser koryciński
7. czekolada/burak/kozi ser/szczaw/maślanka

Kolacja odbędzie się 4 września (początek o godzinie 19) w restauracji Lokal przy pasażu Schillera w Łodzi. Bilety można rezerwować bezpośrednio na stronie Lokalu na Facebooku lub na miejscu w restauracji. Cena za osobę: 85 zł w opcji z napojami bezalkoholowymi. Dostępna jest także opcja degustacji z winem, odpowiednio dobranym do każdego dania, w cenie 130 zł za osobę.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: