KUKBUK w RDC - KUKBUK

KUKBUK w RDC

Posłuchajcie o funkcji społecznej jedzenia, zdrowej żywności i trendach kulinarnych w Polsce.

Tekst: redakcja
Zdjęcie: materiały promocyjne RDC

kukbuk w rdc

W radiu RDC gościliśmy nie raz. Poprzednie wizyty dotyczyły głównie wypraw zagranicznych – rozmawialiśmy o trującej rybie fugu, paście nattō ze sfermentowanej soi, muślinowej paście miso i zadziornym ramenie, czyli o kulturze kulinarnej Japonii. Razem ze słuchaczami wyruszyliśmy też w podróż do Wielkiego Jabłka, snując wspomnienia z amerykańskich szos i wielkich miast. W ubiegły piątek nasza redaktorka naczelna, Daria Pawlewska, była gościem Cezarego Polaka w audycji „Polak potrafi”. Opowiedziała o pojmowaniu jedzenia w Polsce, korzyściach, jakie płyną ze zdrowego, ekologicznego jedzenia spożywanego w dobrym towarzystwie i naszej akcji „KUKBUK poleca”. Jeśli ze względu na piękną pogodę nie było was wtedy przy radioodbiorniku, zapraszamy do odsłuchania nagrania na stronie internetowej RDC.

Macie swoich ulubionych producentów serów, nalewek, przetworów? Koniecznie dopilnujcie, żeby zgłosili się do naszej akcji „KUKBUK poleca”, w której przyznajemy certyfikat jakości najlepszym polskim wytwórcom.

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: