Kukbuk na antenie radia RDC - KUKBUK

Kukbuk na antenie radia RDC

Trująca ryba fugu, pasta nattŁ ze sfermentowanej soi, muślinowa, łagodna miso i zadziorna, gorąca zupa ramen. O japońskich kulinariach i kulturze w minioną niedzielę na antenie RDC, w audycji „Uchem po mapie”, opowiadał KUKBUK, wspominając swoją wyprawę do Kraju Wschodzącego Słońca, która znalazła odzwierciedlenie w najnowszym numerze magazynu.
kukbuk rdc

Trująca ryba fugu, pasta nattŁ ze sfermentowanej soi, muślinowa, łagodna miso i zadziorna, gorąca zupa ramen. O japońskich kulinariach i kulturze w minioną niedzielę na antenie RDC, w audycji „Uchem po mapie”, opowiadał KUKBUK, wspominając swoją wyprawę do Kraju Wschodzącego Słońca, która znalazła odzwierciedlenie w najnowszym numerze magazynu.

Dlaczego Japończycy tak dużą wagę przywiązują do fryzur oraz tego, co kiszą i jedzą na śniadanie – pytali Piotr Gronau i Luis Andino Velez, prowadzący audycję „Uchem po mapie”, a odpowiadały Basia Starecka, zastępczyni redaktorki naczelnej magazynu KUKBUK, oraz Luiza Trisno, szefowa krakowskiej restauracji Ramen Girl. Jeśli przegapiliście tę rozmowę, jest do posłuchania (i obejrzenia poniekąd) poniżej.

Rozmowa zapoczątkowała współpracę KUKBUK-a z radiem RDC w audycji „Uchem po mapie”. To kultowy program dla wszystkich melomanów gustujących w muzyce etnicznej. Prowadzący podróżują dookoła świata w poszukiwaniu muzyki, my – w poszukiwaniu smaków. Dołączcie do nas, zapowiada się bardzo smakowita podróż. O kolejnych spotkaniach będziemy was informować na bieżąco!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: