Kuchnia Świętej Hildegardy - warsztaty - KUKBUK

Kuchnia Świętej Hildegardy – warsztaty

Jeśli ciężko wam wyobrazić sobie Boże Narodzenie bez pierogów i wypieków z mąki pszennej, mamy dla was ciekawą propozycję. Już 13 grudnia w warszawskiej restauracji Charlie Food&Friends odbędą się warsztaty pt. „Gotuj z Hildegardą“, podczas których poznacie tajniki kuchni świętej Hildegardy i nauczycie się, jak przygotować zdrowsze alternatywy świątecznych potraw.

Źródło: http://www.hildegar.com/p/warsztaty.html

kuchnia hildegardy warsztaty kukbuk

Kuchnia świętej Hildegardy, mniszki z Bingen, przez wielu uważana jest za leczniczą. Zamiast pszenicy, zaleca stosowanie orkiszu i podkreśla jego zbawienny wpływ na organizm. Wśród najzdrowszych produktów znajdują się także kasztany jadalne, fenkuł czy pigwa.

Na warsztatach poznacie niezwykłe właściwości poszczególnych warzyw i owoców, nauczycie się unikać „trucizn kuchennych“ i dowiecie, jak przygotowywać sezonowe i zbilansowane posiłki. Przekonacie się też, że przygotowanie zdrowego Bożego Narodzenia nie jest wcale takie trudne. W menu między innymi dorsz z fenkułem, aromatyczny indyk pieczony z ziołami z kuchni św. Hildegardy czy pierogi z ciecierzycy. Więcej informacji na temat kuchni świętej Hildegardy i warsztatów znajdziecie tutaj.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: