Kto jest wschodzącą gwiazdą kulinariów? - KUKBUK

Kto jest wschodzącą gwiazdą kulinariów?

16 maja w Reducie Banku Polskiego odbędzie się gala The Best Chef Rising Star 2017.

Tekst i grafika: materiały prasowe

gala best chef kukbuk

The Best Chef to projekt, który zrodził się w 2016 roku, ale już zdążył osiągnąć światowy sukces w mediach społecznościowych. Idea projektu łączy ludzi, którzy gotują kreatywnie i z sercem. Celem The Best Chef jest tworzenie prezentacji najlepszych szefów kuchni na świecie. Skrupulatny wybór najlepszych kucharzy odbywa się przy pomocy jury złożonego z profesjonalnych blogerów, dziennikarzy kulinarnych i kucharzy. Co roku przyznają oni nagrody najlepszych szefom kuchni, a w tym roku gala po raz pierwszy odbędzie się w Polsce.

Już 16 maja w Reducie Banku Polskiego zbiorą się najznamienitsi przedstawiciele świata kulinariów. Obejrzą pokaz gotowania na żywo z udziałem najlepszych młodych talentów, wybranych przez jury The Best Chef. Przygotują oni finałowe dania, które zostaną zaprezentowane jury.

Tegoroczni laureaci:

Bryan Francisco – Kolumbia

Giakomo Monzali – Włochy

Günter Paffendorf- Holandia

Tadashi Takayama – Japonia

Rafał Koziorzemski – Polska

 

W jury zasiądą:

Wojciech Modest Amaro (1 gwiazdka Michelin) – jako pierwszy szef kuchni w Polsce zdobył wyróżnienie gwiazdką przewodnika Michelin. Właściciel niezwykłej restauracji Atelier Amaro. Jest to jego osobista pracownia, gdzie inspirując się sezonowymi darami polskiej natury, tworzy niepowtarzalne dania.

Stephane Buron z Francji (2 gwiazdki Michelin) – zdobywca nagrody Meilleur ouvrier de France oraz Taittinger International, który może poszczycić się 30-letnim doświadczeniem. W 1987 roku przyjechał do Courchevel, z solidnym doświadczeniem w pracy w hotelu Bragard w Gérardmer. Od tamtej pory pracuje w zespole składającym się z najlepszych kucharzy.

Paulo Airaudo z San Sebastian  (1 gwiazdka Michelin) – genialny hiszpański szef kuchni, który zdobywał doświadczenie m.in. w Peru, Meksyku, Polsce czy Włoszech. Obecnie prowadzi restaurację Amelia w San Sebastian – mieście z największą liczbą restauracji nagradzanych gwiazdkami Michelin zaraz po Kyoto w Japonii. Sam Paulo pragnie tworzyć dania, o których nie sposób zapomnieć.

Wydarzenie uświetni kolacja prowadzona przez nagradzanych gwiazdkami Michelin włoskich szefów kuchni pod wodzą szefa Giorgio Diana. KUKBUK-a z pewnością tam nie zabraknie!

baner best chef kukbuk
© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: