Krakowski makaroniarz mistrzem pasty - KUKBUK

Krakowski makaroniarz mistrzem pasty

13 marca w Warszawie atmosfera była gorętsza niż we Włoszech, a to ze względu na I Makaronowe Mistrzostwa Dziennikarzy, organizowane przez Barillę "’ największego światowego producenta makaronu. Krakowski Makaroniarz dostarczył nam powodów do dumy, bo wygrał całą imprezę!
krakowski makaroniarz kukbuk

Najznamienitsi polscy dziennikarze radiowi, telewizyjni oraz blogerzy zacięcie rywalizowali o tytuł makaronowego mistrza. Oceniali ich eksperci kulinarni, tacy jak Marco Ghia, Zbyszek Kmieć czy Szymon Szlendak. Konkurencja była duża, ale pierwsze miejsce jest tylko jedno „’ z radością informujemy, że tytuł mistrza otrzymał nasz KUKBUK-owy Krakowski Makaroniarz, czyli Bartek Kieżun, za spaghetti al limone. W nagrodę pojedzie do Parmy na kurs kulinarny w Akademii Barilla. Drugie miejsce przypadło Katarzynie Pruchnickiej-Włodarskiej za papardelle z krewetkami i borowikami, a trzecie „’ Marcie Szydłowskiej-Adamiuk za papardelle z kiełbasą i szałwią. Bartkowi, wszystkim nagrodzonym i uczestnikom serdecznie gratulujemy!

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: