Koniak w roli głównej - KUKBUK

Koniak w roli głównej

Wino to nie jedyny alkohol, który doskonale komponuje się z różnymi potrawami. Już po raz kolejny przekonują o tym organizatorzy XIII Ogólnopolskiego Konkursu Młodych Talentów Sztuki Kulinarnej – L'Art de la cuisine Martell. Zadaniem jego uczestników jest stworzenie od podstaw dania jak najlepiej dopasowanego do wybranej odmiany koniaku Martell.
koniak martell kukbuk

Organizatorzy przekonują, że koniak to jeden z niewielu trunków, które pasują niemal do każdego dania. Konkurs ma na celu nie tylko popularyzację tego wykwintnego alkoholu, lecz także wyłonienie najzdolniejszych młodych kucharzy. W zeszłym roku motywem przewodnim zmagań była kaczka, w tym roku uczestnicy zmierzą się z wołowiną. Nad przebiegiem konkursu będzie czuwać szef kuchni Dariusz Struciński, a w skład jury wejdzie wiele innych znanych nazwisk ze świata kulinarnego, np. Adam Chrząstowski czy Paweł Oszczyk.

odbędzie się w dniach 27.02-01.03 w XIV-wiecznym zamku Ryn na Mazurach. Mamy nadzieję, że wszyscy uczestnicy wykażą się kulinarną intuicją i fantazją, życzymy im powodzenia!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: