Czy każde piwo jest z chmielu? - KUKBUK

Czy każde piwo jest z chmielu?

Największy multitap pod gołym niebem zacznie napełniać kufle już 26 czerwca w Krakowie.

Fot.: materiały promocyjne

beer weekend kukbuk

 

Ile weekendów spędziliście nad kuflem banalnego, masowo produkowanego piwa? Beerweek Festival i Fabryka zapraszają na piwny weekend do potęgi, gdzie będziecie mogli nie tylko spróbować kilkudziesięciu najciekawszych piw z browarów rzemieślniczych, ale także posłuchać wykładów ekspertów, dzięki których w końcu dowiecie się, w jakich piwach można znaleźć chmiel, a które zamiast słodu jęczmiennego zawierają tanie ziarno kukurydzy. Prelekcje poświęcone będą także produkcji, pochodzeniu, sposobom serwowania oraz klasyfikacji stylów piwa. Specjaliści chętnie odpowiedzą na pytania głodnych wiedzy, a wszyscy, którym znajdująca się w piwie lupulina zaostrzy apetyt, będą mogli posilić się przy stanowiskach przedstawicieli dobrej, lokalnej gastronomii.

 

Impreza trwać będzie trzy dni (wstęp wolny) i będzie miała miejsce w klubie Fabryka przy ul. Zabłocie 23:
26 czerwca, w godzinach 16:00 – 1:00
27 czerwca, w godzinach 12:00 – 1:00
28 czerwca, w godzinach 10:00 – 22:00

 

Planowane są także kolejne edycje, które będą odbywać się w kolejnych miesiącach letnich:
Beerweekend II 24-26 lipca – Zrób to sam czyli warsztaty piwowarstwa domowego.
Beerweekend III 21-23 sierpnia – Kino letnie czyli piwna rewolucja w oku kamery.

 

Fot.: materiały promocyjne

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: