Jak gotują żeglarze? - KUKBUK

Jak gotują żeglarze?

Zdarzyło wam się kiedyś gotować w ekstremalnych warunkach? W środku lasu albo w kuchni, w której jest tylko jeden garnek i widelec? Jeśli ciekawi was, jak wygląda kucharzenie na łódce, wpadnijcie na warsztaty kulinarne podczas Targów Wiatr i Woda w porcie jachtowym w Gdyni w dniach 31 lipca – 3 sierpnia.
zeglarska kuchnia kukbuk

Warsztaty odbędą się w sobotę 2 sierpnia. Poprowadzi je Bartosz Lisek, twórca Historii Kambuzowych – inicjatywy podkreślającej znaczenie dobrego odżywiania podczas uprawiania żeglarstwa. Gościem specjalnym będzie Olek Doba, który jako pierwszy przepłynął kajakiem Atlantyk w najszerszym miejscu. Na spotkaniu dowiecie się, jak gospodarować żywnością i przyrządzać posiłki z dala od supermarketów i bazarów. Zapraszamy!

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: