Idziemy na grzyby - kania - KUKBUK

Idziemy na grzyby – kania

Smukła i dostojna, występuje nie tylko na straganach, ale także na łąkach i polanach w całym kraju. Dziś w naszym cyklu „Idziemy na grzyby” czas na kanię.
potrawa z grzybów

Ten grzyb zwykle pojawia się na polskich talerzach w wersji panierowanej, w jajku i bułce tartej. Niektórzy grzybiarze twierdzą nawet, że tak przygotowana kania smakuje lepiej niż schabowy. My lubimy ją w postaci rozmarynowych tostów. A jak wy przyrządzacie kanie? Wasze przepisy wraz ze zdjęciami przesyłajcie na adres konkurs@kukbuk.com.pl do 28 października, do godziny 12. Najciekawsze propozycje zostaną opublikowane na naszej stronie internetowej, a ich autorów nagrodzimy zestawami KUKBUK-owych prezentów. Uwaga! Spośród zwycięskich przepisów ze wszystkich edycji wybierzemy najciekawszy, a jego autor otrzyma nagrodę specjalną – podwójne zaproszenie na kolację w restauracji Koneser w Zakopanem. Powodzenia!

 

REGULAMIN

© KUKBUK 2017