Gotuj na żywo z Kukbukiem - KUKBUK

Gotuj na żywo z Kukbukiem

Zapraszamy na kolejną lekcję gotowania z magazynem kulturalno-kulinarnym KUKBUK. Najlepsze przepisy z jesienno-zimowego wydania wypróbujemy już 17 listopada!
gotuj z kukbukiem

Gdy za oknami na dobre zapanuje listopadowa szaruga, będziemy się rozgrzewać świąteczną zupą z sandacza na mleku migdałowym – jej sekret będzie chciał poznać niejeden gość przy waszym wigilijnym stole. Sprawianie ryb to jedno z większych wyzwań w kuchni, dlatego tym razem nadworny kucharz KUKBUK-a Piotr Bruś-Klepacki nauczy was technik szybkiego filetowania oraz zdradzi, jak sobie poradzić z najtrudniejszymi przypadkami wśród ryb. Pozostając przy morskich tematach, przygotujemy egzotyczne ceviche z krewetek i dorady, które będziemy zagryzać grzankami z cudownie aromatycznym masłem rakowym. Na deser upieczemy i zjemy jabłka na kruchym cieście; przy okazji poznamy sposób na jego perfekcyjne przygotowanie. Nie puścimy was do domu bez pamiątki – daktylowe smarowidło zabierzecie ze sobą w słoiku, będzie idealne na listopadową melancholię!

 

Nie zwlekajcie zatem, zapisy już ruszyły, a liczba miejsc jest ograniczona. Zaczynamy o 18:30, zajęcia potrwają około czterech godzin. Uwaga, prenumeratorzy, dla was mamy zniżkę! Szczegóły znajdziecie na stronie CookUp.

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: