Gault&Millau Tour wystartował w Warszawie - KUKBUK

Gault&Millau Tour wystartował w Warszawie

Prestiżowy przewodnik wskazuje nie tylko najlepsze restauracje, lecz także szefów kuchni, na których warto zwrócić szczególną uwagę.

Fot.: Kasia Stadejek, materiały promocyjne

gault millau kukbuk

Po pierwszym polskim wydaniu przewodnika Gault&Millau przyszła pora na kolejne działania integrujące środowisko kulinarne. Za nami pierwsze z serii spotkań z regionalnymi szefami kuchni. W warszawskiej restauracji Concept 13 najlepsi z nich zostali wyróżnieni i mieli okazję zaprezentować swoje umiejętności zgromadzonym gościom.

 

Najlepszym Szefem Kuchni Tradycyjnej został Kamil Mateńka z restauracji Pod Gigantami. Nagroda dla Szefa Kobiety powędrowała do Małgorzaty Marchewki z Winkolekcji, obiecującym Młodym Talentem został Piotr Ślusarz z restauracji R20, a Szefem Jutra – Michał Bryś z L’Enfant Terrible. Nagroda główna powędrowała do Dariusza Barańskiego z restauracji goszczącej wydarzenie, który został uhonorowany tytułem Szefa Roku. Wszystkim nagrodzonym gratulujemy!

 

Kolejne spotkanie z serii Gault&Millau Tour odbędzie się w 29 czerwca w Poznaniu, kolejne zagoszczą w Krakowie i Trójmieście.

gault millau kukbuk

Fot.: Kasia Stadejek, materiały promocyjne

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: