Gault&Millau Tour w Krakowie – znamy zwycięzców! - KUKBUK

Gault&Millau Tour w Krakowie – znamy zwycięzców!

Podczas Gault&Millau Tour w Krakowie wybrano najlepszych Szefów kuchni Polski Południowej.

Zdjęcia: Marek Zakrzewski

GM Krakow f/ Marek Zakrzewski

W poniedziałek 4 września odbył się kolejny Gault&Millau Tour 2017, tym razem w Krakowie, w restauracji w restauracji l’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach.

Podczas wydarzenia zostały przyznane regionalne nagrody dla najlepszych Szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska.

Tegoroczni laureaci:

Szef Roku – Dominik Duraj, restauracja Villa Gardena (Chorzów)
Szef Jutra – Daniel Myśliwiec, restauracje Karakter / Zazie Bistro (Kraków)
Młody Talent – Michał Cienki, restauracja Amarylis (Kraków)
Kobieta Szef – Patrycja Stefanów-Kot, Restauracja Koncertowa (Krynica-Zdrój)
Szef Kuchni Tradycyjnej – Miłosz Kowalski, restauracja l’atmosphere (Kraków-Balice)

Spotkania Gault&Millau Tour mają na celu podnoszenie poziomu kulinarnego w Polsce, integrowanie środowiska gastronomicznego oraz tworzenie płaszczyzny do wymiany wiedzy i doświadczeń. Kolejny Gault&Millau Tour już 18 września br. w Sopocie.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: