Festiwal burgerów - KUKBUK

Festiwal burgerów

Do końca kwietnia potrwa Festiwal Burgerów w restauracji SomePlace Else w hotelu Sheraton. Do wyboru wariacje na temat przebojowej amerykańskiej kanapki – w bardzo przystępnych cenach.
burgery festiwal kukbuk

Praca nad festiwalem przypominała eliminacje do prawdziwej gali gwiazd. Paru szefów kuchni sieci Starwood, rozrzuconych po całej Polsce, musiało osiągnąć konsensus w sprawie pierwszoplanowej burgerowej obsady. Po tygodniach sporów wybrano:

  • burger Romano z klasyczną wołowiną angus, rukolą, serem grana padano i pieczoną papryką,
  • podwójny burger Strong Man z confitem z policzków wołowych,
  • burger Mandarin z kaczką i orientalnym sosem śliwkowym,
  • Zealander z wołowiną i jagnięciną.

W rolach drugoplanowych obsadzono nachosy i panierowane krążki cebuli – obie przekąski w cenie 8 zł. Burgery zaś wyceniono w promocyjnych, festiwalowych cenach: od 29 do 39 złotych.

 

Burgery czekają na was do końca kwietnia w warszawskim, krakowskim i poznańskim SomePlace Else, sopockim 512 Bar & Lounge JP’s Bar oraz w warszawskim Westinie.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: