Ekstremalny lunch - KUKBUK

Ekstremalny lunch

W miniony weekend w ramach kulinarnego festiwalu Europa na Widelcu osoby odwiedzające Wrocław miały okazję posmakować prawdziwej adrenaliny.
dinner in the sky kukbuk

Na wysokości pięćdziesięciu metrów można było skosztować smaków kuchni włoskiej. Widoki zapierały dech w piersiach, a dodatkowy dreszczyk emocji dodawał pikanterii wszystkim potrawom.

 

dinner in the sky kukbuk dinner in the sky kukbuk

Pomysł serwowania dań na podniebnej platformie narodził się w 2006 w Belgii jako spełnienie bajkowych marzeń o latającym stole. Przez dziewięć lat posiłki na wysokościach spałaszowali już mieszkańcy czterdziestu pięciu krajów.

 

Podczas Barilla in the sky kucharze zaserwowali tagliatelle i orecchiette w towarzystwie pysznych dodatków. Wśród nich znalazły się szparagi, truskawki, świeży łosoś marynowany w oliwie i soku z limonki czy filet drobiowy podawany z sosem pesto alla genovese. Uczta była przygotowana nie tylko dla wielbicieli włoskiej kuchni, ale także tych, którzy czekali na dreszczyk emocji związany z pobytem na wysokościach.

 

dinner in the sky kukbuk

Każdy, kto miał okazję wjechać na górę, uległ urokowi panoramy miasta Wrocławia. Ci, którym nie udało się dotrzeć do stolicy Dolnego Śląska, będą mieli jeszcze szansę spróbować prawdziwie włoskiej pasty w Warszawie. Niezwykły lunch Barilla in the sky odbędzie się na placu Defilad już na początku września w ramach wydarzenia Warszawa jest trendy. Niezapomniane smaki i widoki będą gwarantowane!

 

Barilla to włoski producent najwyższej jakości makaronów, sosów i gotowych dań dystrybuowanych na terenie całego świata od ponad 135 lat. W Polsce dostępne są makarony w wersji klasycznej, takie jak na przykład: farfalle, penne, fusilli, spaghetti, po bardziej wyszukane z linii La Collezione: conchiglie, casarecce, tagliatelle, papardelle, lasagne czy cannelloni. Oprócz odmian klasycznych, Barilla stworzyła również makarony pełnoziarniste. Aby skomponować idealne dania, Barilla oferuje wiele rodzajów sosów i pesto, od znanych i popularnych, jak na przykład Bolognese, Arrabbiata czy Pesto alla Genovese, po bardziej unikalne receptury, takie jak Pecorino i Ricotta.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: