Dolnośląska słodycz - KUKBUK

Dolnośląska słodycz

Zapraszamy na seminarium na temat cukrów lokalnych i obcych.

Zdjęcie: pixabay.com

cukier kukbuk

Przed nami okres świąteczny, w którym nie brakuje ciast i innych słodkości. Co wiemy o składnikach, które odpowiadają za ich słodki smak? Już 12 listopada we wrocławskim studiu Artecubo odbędzie się pierwsze spotkanie z cyklu Slow Food Wrocław poświęcone cukrom. Uczestnicy zapoznają się z różnymi sposobami osładzania życia i pokarmów, a w ramach mikro-degustacji poznają ponad 20 różnych słodyczy – mikro dlatego, żeby nikomu nie zrobiło się niedobrze od nadmiaru cukru. Czym różnią się poszczególne rodzaje środków słodzących? Będzie można sprawdzić to na własnej skórze.

 

Nie zabraknie także spróbować naturalnych słodyczy, w postaci soków tłoczonych bez dodatku cukru, ponieważ bohaterką seminarium słodyczowego będzie członkini Slow Food, Anna Szlączka, która prowadzi z mężem sad w podwrocławskiej Lutyni. Na seminarium będą też do spróbowania inne atrakcje, tj. przetwory, wypieki, napoje i środki słodzące. Zapraszamy!

 

Dolnośląska słodycz – seminarium o cukrach

12 listopada godz. 18:30 (seminarium potrwa około 1,5 godziny)

Studio Artecubo Iwona Toka ul. Stawowa 1, Wrocław, tel. 717800292 / 602471151
Koszt udziału: 20zł/os.
Rejestracji należy dokonywać pisząc do 9 listopada na adres slowfooddolnyslask@gmail.com
Uwaga, liczba miejsc ograniczona – o rezerwacji miejsca decyduje kolejność bezzwrotnych przedpłat.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: