Czas na rozwiązania - zapraszamy na konferencję magazynu Food Service - KUKBUK

Czas na rozwiązania – zapraszamy na konferencję magazynu Food Service

Polska gastronomia intensywnie się rozwija. Powstają nowe restauracje, rośnie nasza świadomość kulinarna i otwartość, lecz także poszanowanie dla tradycji. Niestety, nie brak tez chaosu i problemów. Dlatego już 19 lutego w Regent Warsaw Hotel odbędzie się II edycja konferencji magazynu Food Service, zatytułowana „Czas na rozwiązania“.
kukbuk Food Service

Podczas konferencji dowiecie się, jak radzić sobie z codziennymi problemami wynikającymi z prowadzenia firmy i jakich błędów należy się wystrzegać w specyficznych realiach polskiej gastronomii.

 

Przed nami rok wysokiej jakości produktu. Rozmawialiśmy o tym z Wojciechem Modestem Amaro i pisaliśmy w artykule o prognozach na 2015 rok. Jeden z bloków tematycznych podczas konferencji będzie dotyczył właśnie tego tematu. Wykład poprowadzi Artur Moroz, szef kuchni i właściciel sopockiej restauracji Bulaj, istniejącej na rynku już ponad 10 lat. Artur promuje polskie produkty regionalne, między innymi gęsinę oraz potrawy z ryb. Opowie o tym, w jaki sposób zdobyć i wprowadzić do restauracji jakościowy produkt, jak wypracować długotrwałą współpracę z dostawcami oraz jak zachęcić gości do wybrania z menu – nie zawsze najtańszego – dania opartego na produkcie premium. Zastanowimy się nad tym, czy serwując potrawy oparte na wysokiej jakości składnikach można zarobić.

Tematykę wykładu rozwiniemy w panelu dyskusyjnym, w którym oprócz Artura udział wezmą: szefowa kuchni w Opasłym Tomie, a także nasza felietonistka i blogerka Agata Wojda, Jakub Pieniążek z Fish Lovers, który regularnie zaopatruje warszawiaków w świeże owoce morza oraz Paweł Fabiś z naszej ulubionej włoskiej restauracji Mąka i Woda.
Bilety na konferencję oraz pełen program dostępne tutaj.

© KUKBUK 2017