Czas na ser - KUKBUK

Czas na ser

Dla nas czas na ser jest zawsze, ale Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych odbywa się tylko raz w roku.
Czas na ser kukbuk

Skubiemy go do wina, kładziemy na chleb, ścieramy na makaron i kruszymy do sałatek. Bez serów na naszych talerzach byłoby o wiele nudniej! Dlatego najbliższy weekend rezerwujemy sobie na IV Festiwal Serów Farmerskich i Tradycyjnych, który odbędzie się w Lidzbarku Warmińskim i skupi najlepszych producentów i miłośników nabiału. Na dziedzińcu Hotelu Krasicki od 4 do 5 czerwca będzie można zrobić zakupy, spróbować niezliczonych rodzajów sera i dowiedzieć się, jak wygląda jego produkcja. Będą też warsztaty z łączenia sera z oliwą i z piwem, a także zajęcia z robienia domowego kefiru i jogurtu. Jury złożone z największych smakoszy i specjalistów wybierze najlepszy ser 2015 roku, a cała reszta gości będzie mogła spróbować także serowej zupy przygotowanej przez szefa kuchni Hotelu Krasicki, Krzysztofa Mazurka. Nie bójcie się o przedawkowanie, oprócz sera będzie można spróbować i kupić miody, chleby tradycyjne, chutneye i konfitury, nalewki, tradycyjne wędliny, przyprawy i zioła oraz specjały kuchni warmińskiej. Nie zabraknie również lokalnego browaru, win z prawdziwej polskiej winnicy i tradycyjnych lodów produkowanych jedynie z naturalnych składników. Zapraszamy!

czas na ser kukbuk
© KUKBUK 2017