Co jedzą foodies? - KUKBUK

Co jedzą foodies?

Inicjatywa Films for Food powraca na wiosnę i serwuje nowy, apetyczny seans.

Tekst: redakcja
Zdjęcie: materiały promocyjne

films for food kukbuk

Dzięki inicjatywie Films for Food zaglądaliśmy ostatnio do najpopularniejszej kuchni świata, tej w restauracji Noma. Wraz z początkiem wiosny przyszedł czas na kolejny apetyczny seans – w sobotę 8 kwietnia w kinie Muranów odbędzie się specjalna projekcja filmu „Foodies” („Uczta”) w reż. Thomasa Jacksona, Charlotte Landelius i Henrika Stockare. Dokument pokazuje świat najbardziej znanych blogerów kulinarnych i najsłynniejszych odwiedzanych przez nich restauracji. W filmie pokazano m.in. Aiste Miseviciute prowadzącą bloga Luxeat i Andy’ego Haylera, autora bloga pod własnym nazwiskiem. Wspólnie z nimi twórcy filmu zaglądają m.in. do restauracji Arzak, Noma, Per Se czy Mugaritz.

Po projekcji filmu odbędzie się debata, którą poprowadzi Daria Pawlewska, redaktorka naczelna i wydawczyni KUKBUK-a, a udział w niej wezmą m.in. Joanna Mróz i Marta Glinka, autorki portalu Warsaw Foodie. 

Po pokazie i dyskusji w restauracji Brasserie Warszawska odbędzie się kolacja inspirowaną filmem i podróżami po najlepszych restauracjach świata. Więcej informacji tutaj. Zapraszamy!

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: