Autentyczna kuchnia historyczna - KUKBUK

Autentyczna kuchnia historyczna

W kuchni wracamy do korzeni, ale o potrawach jedzonych przez naszych dalszych przodków wiemy niewiele. A jedli oni kołacze, woły pieczone w całości i pomidory, ale jako kulinarną nowinkę. Co jeszcze gościło na ich talerzach?
Autentyczna kuchnia historyczna kukbuk

Więcej o kuchni staropolskiej mamy okazję dowiedzieć się dzięki Muzeum Pałacu w Wilanowie, które wprowadziło do swojej oferty warsztaty kulinarne dla grup, głównie młodzieży szkolnej. Uczestnicy dowiedzą się, czym naprawdę jest kuchnia staropolska, jakie smaki w niej królowały i jakie kuchnie etniczne miały na nią wpływ. Będą także przygotowywać potrawy z oryginalnych XVII-wiecznych książek kucharskich pod okiem profesjonalnych kucharzy, m.in. Macieja Nowickiego. Jeśli wasze dzieci garną się do gotowania, sprawdźcie ofertę warsztatów tutaj. Zapraszamy!

 

 

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: