Warsztaty KUKBUKa - Gdańsk 28 maja - KUKBUK

Warsztaty KUKBUKa – Gdańsk 28 maja

28 maja - Gdańsk. W Akademii Kulinarnej FUMENTI będziemy gotować dania z wiosennego numeru "W te pędy".
warsztaty kukbuk

KUKBUK-owe przepisy przygotujemy razem z Kamilem Sadkowskim.

 

W menu:

  • zupa z komosy ze szpinakiem i fetą
  • nadziewane klopsy z kaszy bulgur
  • burgery z humusem z bobu
  • chrupiące  mięsno-serowe kulki z frytkami z marchewki

Terminy: 

28 maja – godzina 18.00

 

Cena:
220 zł, a na zajęcia możecie zapisać się tutaj.

warsztaty kukbuk

Kamil Sadkowski. Jego konikiem jest kuchnia japońska, którą ubóstwia i wznosi na piedestały. Nie bez przyczyny – jest piękna w swej prostocie. Szlify z kuchni japońskiej zdobywał w Tsubame czyli pierwszej japońskiej restauracji w Polsce. Nie z jednego pieca jadł chleb , podróżując u boku Roberta Makłowicza, zaglądając w zakamarki miejsc zakazanych dla zwykłego śmiertelnika. Chwile spędzone w tych ogrodach rozkoszy kulinarnych zawsze nosi w pamięci. Szkoli kucharzy jak i amatorów. Jego największą radością są jego uczniowie. Kulinarny obieżyświat. Poszukiwacz intensywnych smaków.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: