Warsztaty z krakowskim makaroniarzem - KUKBUK

Warsztaty z krakowskim makaroniarzem

Wpadnijcie do Krakowa, by gotować włoskie specjały.
Warsztaty z krakowskim makaroniarzem kukbuk

Kuchnia włoska w Polsce nie traci na popularności, ale wielu kojarzy się tylko z makaronem i pizzą. Tymczasem mieszkańcy Półwyspu Apenińskiego w kwestii gotowania mają do powiedzenia dużo więcej – dania włoskie, w zależności od regionu, z którego pochodzą, różnią się diametralnie. Wpadnijcie na warsztaty prowadzone przez naszego blogera Bartka Kieżuna, znawcę tradycji i kultury włoskiej, i nauczcie się przygotowywać nieco mniej znane włoskie delicje: arancini napoletani, rodzaj włoskiego fast foodu z południa Włoch, tortino di patate, czyli apulijski torcik ziemniaczany, duszone w winie polędwiczki wieprzowe z regionu Emilia-Romania, a na koniec deser będący chlubą Toskanii, czyli migdałowe ciasteczka cantuccini. Dowiecie się także, jak połączyć dania z różnymi rodzajami wermutu.

 

Warsztaty odbędą się w ramach festiwalu Restaurant Week. Zapraszamy na nie do Krakowa, do restauracji Churrasco przy ulicy Krakusa 11 w sobotę 9 marca, w godzinach 12-16. Promocyjna cena wynosi 150 zł. Spieszcie się z rezerwacją – jest tylko 15 miejsc!

 

Ci vediamo presto!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: