Warsztaty z Krakowskim Makaroniarzem - KUKBUK

Warsztaty z Krakowskim Makaroniarzem

Co tydzień raczy nas historiami z podróży, nie tylko kulinarnych, a na widok włoskich pyszności jakie szykuje, robimy się niespokojni i od razu chcemy gotować. Jeśli chcecie poznać tajniki kuchni włoskiej, zapraszamy na warsztaty z Bartkiem Kieżunem, które odbędą się 14 lutego w Pracowni Kulinarnej Miele a la carte.
Warsztaty z Krakowskim kukbuk

Do lutego jeszcze dużo czasu, ale na prezenty dla bliskich zawsze jest dobry moment. Walentynki spędzone na wspólnym gotowaniu na pewno będą udane, a bilet na warsztaty może być także doskonałym prezentem na nadchodzące Święta Bożego Narodzenia.

Podczas warsztatów przygotujecie następujące dania:

  1. Risotto al prosecco – risotto z weneckim rodowodem z musującym winem. Lekkie danie o mocy afrodyzjaku.
  2. Scacce – wariacja na temat pizzy albo calzone z odległej Scycylii.
  3. Genovese – roladki wołowe o neapolitańskich korzeniach duszone w cebuli.
  4. Castagnole – rzymskie ciastka karnawałowe.

Zajrzyjcie na KUKBUK-owego bloga Krakowskiego Makaroniarza, a kiedy nabierzecie apetytu na kuchnię włoską, zapiszcie się na warsztaty tutaj. Zajęcia odbędą się w Pracowni Kulinarnej Miele a la carte (ul. Gotarda 9, Warszawa) w godzinach 11-14. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017