Polska i Japonia na jednym talerzu? - KUKBUK

Polska i Japonia na jednym talerzu?

Pierogi ruskie w japońskim cieście gyoza i blok czekoladowy z herbatą matcha - takie rzeczy tylko na polsko-japońskich warsztatach kulinarnych!
insalata di fave kukbuk bob

Co łączy kuchnię polską i japońską, a jakie są główne rozbieżności? Czy łączenie charakterystycznych dla tych krajów składników i potraw prowadzi do mezaliansu czy może jest zaskakująco harmonijne? Wszystkich miłośników kulinarnych eksperymentów zapraszamy na niezwykłe, polsko-japońskie warsztaty kulinarne. Poprowadzi je Marianna Medyńska, autorka bloga Coutellerie i nasza współpracowniczka. Za opracowanie graficzne odpowiedzialna jest Julia Kędzierska – studentka Wydziału Wzornictwa warszawskiej ASP. W programie przedstawienie i degustacja japońskich składników – zarówno bazowych, jak i tych mniej znanych, a następnie wkomponowanie ich w tradycyjne dania kuchni polskiej. Każdy uczestnik wróci do domu z certyfikatem ukończenia warsztatów i słodkim upominkiem. Warsztaty odbędą się 18 lutego w Muzeum Etnograficznym, pierwsza tura zacznie się o godzinie 12, a druga o 17. Czas trwania każdego z warsztatów to 4 godziny, a cena za uczestnictwo – 200 zł. Zapisy obowiązują pod adresem mailowym rezerwacje@ethnomuseum.pl. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: