Naucz się robić croissanty – zapraszamy na warsztaty z Batidą - KUKBUK

Naucz się robić croissanty – zapraszamy na warsztaty z Batidą

Nie jest łatwo znaleźć w Polsce croissanty zrobione z prawdziwego masła, delikatnie kruszące się i puszyste. Większość rogalików dostępnych w sklepach i cukierniach to pełne tłuszczów roślinnych straszydła, po których zostaje tylko nieprzyjemny posmak w ustach. Skąd wziąć croissanty pyszne jak z francuskich bulanżerii?
croissanty warsztaty batida

Nieliczne warszawskie cukiernie mogą się pochwalić croissantami robionymi z masła, od podstaw. Należy do nich Batida, o której możecie przeczytać tutaj. Jeśli macie ochotę na świeżego croissanta, możecie wpaść do jednego z punktów Batidy lub wziąć udział w naszych warsztatach, podczas których nauczycie się robić rogaliki na podstawie receptur stosowanych w tej cukierni od dwudziestu czterech lat.

 

Warsztaty odbędą się w sobotę 18 października, potrwają około dwóch godzin. Wszystkie dziesięć miejsc przeznaczamy dla was, czytelników KUKBUK-a. Co trzeba zrobić, żeby dostać wejściówkę? Wystarczy opisać swoje najmilsze wspomnienie związane z croissantem i przesłać je na adres konkurs@kukbuk.com.pl. W końcu najlepsze rogaliki zwykle jada się w pięknych okolicznościach – na wakacjach lub podczas krótkich wyjazdów. Na wasze croissantowe opowieści czekamy do 16 października, do godziny 12. Powodzenia!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: