Nadworny kucharz Kukbuk-a zaprasza do wspólnego gotowania - KUKBUK

Nadworny kucharz Kukbuk-a zaprasza do wspólnego gotowania

Właśnie wysłaliśmy do druku świeżo wypieczony, jesienny numer KUKBUK-a. Oprócz wielu smacznych tekstów, znajdziecie w nim pomysły na zamknięcie lata w słoikach i przepisy na krzepiące dania w chłodne wieczory. Te najsmaczniejsze będziecie mogli przetestować już 8 września podczas warsztatów „Święto plonów“ w studiu CookUp, które poprowadzi Piotr Bruś-Klepacki, KUKBUK-owy kuchmistrz.
warsztaty piotr brus klepacki kukbuk

Jeśli nie jesteście do końca pewni, z której części wołowiny wyjdzie najlepszy gulasz, i jak w domowej kuchni przyrządzić lawendowy crème brûlée, przyjdźcie na warsztaty „Święto plonów“. Piotr odpowie na wszystkie wasze pytania, tak jak robi to na łamach magazynu KUKBUK. Potrafi wyliczyć zakupy z dokładnością co do ćwiartki masła, rozszyfrowywać etykiety i gotować w każdych warunkach (na przykład jagnięcinę z tymiankiem na szczytach rumuńskich gór). Zanim trafił do KUKBUK-owego tygielka, pracował m.in. w Chianti, Piątej Ćwiartce, Boscaiola, Sowa i przyjaciele oraz Da Aldo, jest także twórcą karty w naszym ulubionym coctail barze Kita Koguta. Gdy nie gotuje, wali w gary w różnych projektach muzycznych hardcore punkowych.

warsztaty piotr brus klepacki kukbuk
warsztaty piotr brus klepacki kukbuk

Na warsztatach razem z Piotrkiem przygotujecie m.in. wołowinę duszoną w piwie typu stout, cebulową konfiturę z czarnym kardamonem i delikatny krem z fasoli z pieczoną papryką i chorizo, który wydaje się być idealnym remedium na jesienne dreszcze. Jeśli nabraliście już apetytu, prędko rezerwujcie stanowisko w studiu CookUp – ilość miejsc ograniczona! Prenumeratorzy mogą liczyć na 15% zniżki na udział w warsztatach. Zapraszamy!

Na warsztaty możecie zapisać się tutaj.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: