Korea - więcej niż kimchi - KUKBUK

Korea – więcej niż kimchi

Jeśli bulgogi myli wam się z buldogiem, zapraszamy na kurs kuchni koreańskiej.
Kukbuk korea warsztaty

Już 6 marca w studiu Polish Your Cooking odbędą się warsztaty kulinarne, podczas których będziecie mogli nauczyć się przyrządzać mniej i bardziej znane potrawy rodem z Korei Południowej. Zajęcia poprowadzi Czesio z Pragi – mieszkający w Polsce od lat koreański szef kuchni, znany z wielu niezależnych projektów kulinarnych. W zeszłym roku mogliście spróbować jak gotuje na Nocnym Markecie. Uwaga, warsztaty prowadzone będą w języku angielskim.

 

Menu jest rozbudowane i bardzo smakowite. Na powitanie przystawki: koreańskie przekąski, dakgangjeong (słodko-pikantne nuggetsy z kurczaka) i pajoen (placek z zielonej cebulki z owocami morza). Potem przygotujecie tradycyjny koreański stół:

 

1. Kimchi do zabrania na wynos w słoikach.
2. Jaeyukbokkem (pikantna wieprzowina z pastą z fermentowanego chili)
3. Dubu Doenjangguk (zupa z sfermentowanej soi z wieprzowiną)
4. Banchan: pikle z ogórków (muchim) i blanszowany szpinak w sosie sezamowym (namul)
5. Ryż po koreańsku
6. Tradycyjne sosy koreańskie

 

Cena:
199 zł/os. Cena zawiera uczestnictwo na warsztacie i open bar na wino.

 

Więcej informacji tutaj. Zapraszamy!

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: