Dwie siostry uczą dzieci gotować - KUKBUK

Dwie siostry uczą dzieci gotować

Dymek, Baron, Suwała i Różycka jako prowadzący wakacyjne warsztaty dla dzieci.

Zdjęcie: dinnershow studio

gotowanie dzieci kukbuk

Jeśli prawdę mówi przysłowie „Czym skorupka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci”, czujemy się spokojni o najmłodsze pokolenia, którym z pewnością nie zabraknie sprytu ani finezji w kuchni. Szeroko znane z książek kulinarnych i literatury dziecięcej Wydawnictwo Dwie Siostry postanowiło połączyć swoje dwie siły, aranżując spotkanie autorów tych pierwszych z czytelnikami drugich. Tak powstały letnie warsztaty kulinarne dla dzieci w wieku 6-9 lat.

 

Zdrowe sałatki komponowane pod okiem Pawła Suwały i Piotra Szczęsnego, wegańskie gotowanie ramię w ramię z mistrzynią tego fachu Martą Dymek czy poskramianie strachu przed podrobami z Aleksandrem Baronem. Do popicia lemoniada najwyższych lotów zrobiona z barmanem restauracji Solec 44 Julianem Karewiczem, a na deser lukrowanie maślanych ciastek z Zofią Różycką (wywiad ze specjalistką od pięknych, bajkowych deserów przeczytacie tu). Czego chcieć więcej? Wzdychamy tylko z zazdrością, bo dzieciństwo już dawno za nami.

 

Warsztaty odbędą się w dniach od 27 czerwca do 1 lipca, w godzinach 12-13.30, w siedzibie księgarni Dwie Siostry przy alei 3 Maja 2 w Warszawie. Liczba miejsc ograniczona! Koszt uczestnictwa w pojedynczych warsztatach: 25 zł. Więcej informacji znajdziecie tutaj.

© KUKBUK 2017
Projekt i wykonanie: